Aktuellt

Ny Produktkategori ! Slip och Borstgradningsmaskiner

KMC har sedan början på året startat ett nytt samarbete med Costa Levigatrici S.P.A

Costa Levigatrici är en av världens största producenter av slip och borstgradningsutrustning för metall. Costa har tillverkat maskiner sedan 1982 och har idag fyra familjeägda fabriker i Norra Italien.

Med slip och borstgradningsmaskiner från Costa har vi ett av marknadens bredaste produktprogram. Våra maskiner är anpassade för stora och små uppgifter.

Vi har maskiner redo för demo och test med era detaljer i Costas testcenter i Danmark och Italien.

OBS ! På grund av rådande omständigheter kan ni i dagsläget delta i testet av era detaljer via Teams

Läs mer om vårt erbjudande och maskinutbud här

 

Vi söker orderadministratör/innesäljare till vår backoffice avdelning – Tjänsten är tillsatt

Till vårt kontor i Järfälla söker vi nu en affärsdriven Orderadministratör /Innesäljare. Som del i backoffice teamet på KMC arbetar du med försäljning, orderhantering, orderregistrering samt inköp av våra produkter. Du ansvarar för att utveckla befintliga och nya kunder och arbetar självständigt och strukturerat med hela försäljningsprocessen från upphandling från utländska leverantörer till leverans hos slutkund. Det är självklart för oss att alltid samarbeta med marknadsledande leverantörer så att vi kan hjälpa svensk industri att bli ännu mer konkurrenskraftig.

Vi söker dig som har tekniskt intresse och utbildning på minst gymnasienivå och gärna erfarenhet av försäljning /administrativt arbete mot slutkunder inom industrin eller liknande. Du bör behärska engelska i tal och skrift samt ha god datorvana. Erfarenhet av våra produktområden eller vårt affärssystem Movex M3 är något vi ser som extra meriterande men inget krav. Du är kommersiellt inriktad, har ett tekniskt intresse och en vilja att skapa affärer

Du erbjuds en företagskultur som uppmuntrar till samarbete och gemenskap. Samarbete med säljare och serviceavdelningen är vanligt förekommande och vi hjälps åt i större kundprojekt. Utöver din primära roll i ”backoffice teamet” så finns det även möjlighet att bredda dig genom att ansvara för exempelvis kvalitet, miljö eller olika marknadsrelaterade frågor. Våra medarbetare trivs och stannar länge i bolaget.
Vill du bli en av oss? Välkommen då med din ansökan, personligt brev och meritförteckning till daniel@kmc.se snarast.
Frågor besvaras av Daniel Adlers på tel. 08 445 84 45, Alternativt Staffan Bridal, 070-661 85 35, staffan.bridal@kmc.se

Vi söker resande servicetekniker

KMC Ytbehandling AB (www.kmc.se) har funnits i över 30 år och är specialiserade inom segmenten utrustning för mekanisk ytbehandling, ytrengöring och gjutning till svensk tillverkningsindustri. Bolaget produkter och tjänster är indelade inom sex olika specialområden, blästring, trumling, industriell rengöring, gjutning, balansering och eldfasta produkter.

Bolaget har en omsättning på ca 130 MSEK och har 23 anställda. Huvudkontoret ligger i Stockholm/Järfälla plus tre försäljningskontor i Hudiksvall, Gislaved och Halmstad. På huvudkontoret i Stockholm finns sexton personer inklusive 6 säljare och VD. KMC tillhör den börsnoterade industrikoncernen Addtech som har verksamhet både i Sverige och internationellt. Till vårt kontor i Järfälla / Gislaved /Halmstad söker vi nu en Resande servicetekniker.

Servicetekniker

Som servicetekniker hos oss får du en dynamisk vardag med högt tempo, utvecklande kundrelationer i ledande bolag inom svensk tillverkningsindustri. I rollen arbetar du med installation och service av våra maskiner inom områdena tvättning, blästring, trumling, gjutning och balansering. Den ständiga drivkraften i vårt företag är att vara innovativa och arbeta med kundanpassade lösningar med hög kvalitet. Din förmåga att ge kunden det lilla extra med hjälp av problemlösning är en framgångsfaktor. Vi välkomnar att du tar initiativ och kommer med egna idéer på hur vi kan utveckla vårt erbjudande för att möta kundernas behov.

Vi söker dig som har teknisk utbildning på minst gymnasienivå eller erfarenhet av liknande jobb mot slutkunder inom industrin. Du bör kunna el och har du erfarenhet av industriella maskiner inom något av våra specialområden så är det givetvis meriterande.  Vill du bli en av oss? Välkommen då med din ansökan, personligt brev och meritförteckning till daniel@kmc.se snarast.

Frågor besvaras av Daniel Adlers på tel. 070-97 83 006 alternativt daniel@kmc.se

Mässor

Under året så kommer vi att ställa ut på Euroexpo industrimässor (www.euroexpo.se) på följande orter:

26–27 September – Falun

17–18 Oktober - Växjö

Vi kommer även att vara med på ICRF 16-19 Oktober i Stockholm där vi diskuterar bland annat skyddad gjutning.

Kom och träffa oss så berättar vi mer om hur vi hjälpa just Er!

Klicka här om ni önskar biljetter!

Pressrelease 2018-07-01

KMC Ytbehandling ny leverantör för ItalPresse Gauss och StrikoWestofen i Sverige, Finland, Norge och Danmark

KMC Ytbehandling marknadsför och säljer maskiner, material, produkter och processer samt reservdelar inom mekanisk ytbehandling, ytrengöring och eldfasta produkter till svensk och norsk tillverknings-industri. Från och med den 1 juli tar KMC Ytbehandling över försäljningen av Norican Group produkterna ItalPresse Gauss och StrikoWestofen i Sverige och breddar därmed sin produktportfölj.

Norican Group tillverkar maskiner för slung- och tryckluftsblästring samt pressgjutning och har sedan många år varit representerade av KMC Ytbehandling i Sverige och Norge på slung- och tryckluftsblästring. KMC Ytbehandlings specialområden är blästring, trumling, industritvätt, balansering och eldfasta produkter.

– Flera av kunderna inom gjuteribranschen använder redan idag många av våra andra maskiner, produkter och tjänster. Det känns därför helt naturligt att tillsammans med Norican Group stärka vårt erbjudande på vår marknad hos flera av våra kunder samt utöka vår marknad, säger Mikael Keränen, vd på KMC Ytbehandling.

– Vi och KMC Ytbehandling har under flera år haft ett gott samarbete, så att vi nu tar detta steg och utökar vårt erbjudande genom KMC, är en naturlig och positiv utveckling på den svenska, norska, finska och danska marknaden, säger Antonio Isola, Regional Sales Director på Norican Group.

Bland KMC Ytbehandlings kunder finns bland annat Ljunghäll, Ages, SKF, Volvo, Scania, Hydro. Företaget grundades 1983 och omsätter idag cirka 130 MSEK och har 22 anställda. Huvudkontoret ligger i Järfälla, Stockholm. Företaget är en del av den börsnoterade Addtech-koncernen.
Läs mer om KMC Ytbehandling på www.kmc.se

 

Norican Group är moderbolaget för de ledande globala varumärkena DISA, Italpresse Gauss, StrikoWestofen och Wheelabrator. Från smältning, dosering, gjutning till mekanisk ytbehandling så erbjuder Norican Group en lösning för Ert behov. Läs mer om Norican Group på www.noricangroup.com

 


För mer information kontakta:

Andreas Ernstig, Produktchef Pressgjutning, KMC Ytbehandling
Mobil +46 70 221 94 46, E-post andreas.ernstig@kmc.se

Mikael Keränen, VD, KMC Ytbehandling
Mobil +46 70 272 17 07, E-post mikael.keranen@kmc.se

Daniel Adlers, Försäljningschef, KMC Ytbehandling
Mobil +46 70 978 30 06, E-post daniel.adlers@kmc.se

Antonio Isola, Regional Sales Director, Wheelabrator
Mobil +41 79 821 4678, E-post antonio.isola@noricangroup.com

Read this press release in English

Pressrelease 2018-04-01

Bolagen KMC Ytbehandling AB och Blästerprodukter i Köping AB som båda ingår i ADDTECH går samman. Namnet för bolaget blir KMC Ytbehandling AB.

- Detta görs för att öka tillgängligheten för våra kunder och är ett naturligt steg då vi jobbar på samma marknader och har haft samma ägare i flera år säger VD’n Mikael Keränen.

KMC har ingått i ADDTECH sedan 2001 och Blästerprodukter sedan 2006.

Datumet för sammanslagningen är 2018-04-01 och varken personal eller verksamhetsorter påverkas.

Bolaget har 22 anställda med huvudkontor i Järfälla och försäljningskontor i Köping, Växjö och Halmstad.

Vid frågor kontakta VD Mikael Keränen

+46 70 272 17 07

mikael@kmc.se

Våra hemsidor

För att tydligare presentera våra produkter och tjänster (ett av marknadens bredaste program), har vi skapat nya hemsidor på både www.kmc.se och www.blasterprodukter.se.

Vi har lagt till olika saker såsom nya produkter, kontaktpersoner etc så kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa just Er inom våra produktområden:

  • Blästring
  • Trumling
  • Industritvätt
  • Balansering
  • Eldfast
  • Service

Nyhet – Isofrax® 1400!

Isofrax® 1400 filt och Isofrax® 1400 moduler är båda tillverkade med förbättrad fibrerings teknik kombinerat med förbättrad process teknik för att ge produkten förbättrade termiska och fysiska egenskaper. Denna innovativa teknik gör att Isofrax® 1400 kan användas vid högre temperaturer än många andra tillgängliga fibrer på marknaden.

Isofrax® 1400 är den senaste i denna familj av fibrer som Unifrax utvecklade för 18 år sedan. Produkten har goda termiska egenskaper och är lätt att bearbeta.

Isofrax® 1400 finns i både filt- och modulformat och sammanfattningsvis erbjuder produkten

· Utmärkt termisk stabilitet
· Motstånd mot värmechock och låg värmelagring
· Lätt att bearbeta

Länk till video

eller

Kontakta oss för mer information