Högflödestvättar

Korgtvättar

Högflödestvättarna är utvecklade för vattenbaserad rengöring av massgods och komplicerade detaljer som placeras i korgar eller i fixturer.

Högflödesmaskinerna används främst inom verkstadsindustrins produktion där renhetskraven är höga.

Tvättningen sker i tvättmaskinens kabin, som fylls med het, alkalisk vätska. Korgen roteras i badet, samtidigt som det med högt tryck kontinuerligt sprutas mera in i badet. Denna teknik ger upphov till en kraftig kavitation, som effektivt rengör de mest komplicerade detaljerna. Högflödestvättarna har en roterande fixtur, vilken även kan vaggas. I samma kabin kan utföras 1-4 olika steg: t ex tvättning, sköljning, passivering och torkning. Tvättvätskan cirkuleras och filtreras kontinuerligt.

Högflödes-seriens utrustningsgrad är hög redan som standard. De värme- och ljudisolerade maskinerna är tillverkade i rostfritt stål och de är utrustade med fullfiltrering av vätskan, automatisk påfyllning, vertikala tryckstegringspumpar och annan utrustning, som gör grundmaskinen till en mycket funktionsduglig enhet.

Tvättmaskinen tillverkas i rostfritt stål och består av en värmeisolerad, sluten kabin med en roterande korgfixtur, ett tanksystem och ett manuellt eller automatiskt transportörsystem.

KMC erbjuder även en lång rad tilläggsutrustningar.